Onderhoud

Elk instrument heeft onderhoud nodig en moet zo nu en dan gestemd worden. Bij de één is dat vaker nodig dan bij de ander. Dat hangt af van allerlei factoren. Hoe vaak wordt de piano of vleugel bespeeld, bijvoorbeeld? Staat hij in een ruimte met grote wisselingen in luchtvochtigheid of temperatuur? Dat heeft allemaal invloed.

Stemmen
Hoewel het voor elke individuele piano een beetje verschilt, is ons advies om gemiddeld één keer per jaar je instrument te laten stemmen. We komen in heel Zeeland aan huis om dat te doen. Als je contact opneemt, maken we graag een afspraak. Als blijkt dat er beter vaker gestemd kan worden (of dat stemmen misschien maar één keer in de twee jaar nodig is – dat komt ook voor) dan bespreken we dat me je. We vinden het namelijk het belangrijkst dat je instrument het goed blijft doen en dat je er veel plezier aan beleeft.

Reparatie en restauratie
Piano’s en vleugels zijn typisch instrumenten die generaties lang mee kunnen gaan. Soms is er gaandeweg één onderdeel versleten of aan vervanging toe. Daarbij kunnen we helpen. Joost heeft decennia ervaring in de reparatie en restauratie van piano’s. Bovendien is hij nog ambachtelijk opgeleid tot klavierbaumeister. Je geeft de zorg voor je instrument dus over aan een vakman. De werkzaamheden vinden plaats in de eigen werkplaats waar alle benodigde materialen voorhanden zijn. Natuurlijk krijg je voor we starten een offerte waarin we uitleggen wat er moet gebeuren en wat de kosten daarvoor zijn.